Skrädmjöl

 

Skrädmjöl, rostat havremjöl, har en mustig och lite nötig smak. Så gott i bröd och det fungerade perfekt i bulldeg också. Tillsammans med valnötter, kardemumma och honung.

Skrädmjölsbullar, enkelt:

Ta ett standardrecept på bullar, byt ut en tredjedel av vetemjölet mot skrädmjöl. Ha i minst dubbel så mycket nymalen kardemumma som receptet anger, i med kanel också.

Fyll bullarna med smör, honung, nymalen kardemumma och mycket valnötter.

Kanske inte snyggast, men godast.

 

Annonser
Detta inlägg publicerades den november 15, 2012 kl. 7:30 e m och är kategoriserat under Uncategorized. Bookmark the permalink. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: