Pikobryggeriet i garaget II

En lördagslunch med fantastiskt gott öl på ett litet bryggeri inspirerade till eget färskölsbryggande i garaget. Uppfattningen om vad som är färsköl och inte varierar. Just i detta fall syftar vi på icke-lagrat, opastöriserat och ofiltrerat öl.

Med siktet inställt på mycket smak (eller ”sönderhumlat” som någon reaktionär hemmabryggare skulle uttryckt saken) och fyllighet testade vi. Det var inte svårt, och resultatet över förväntan. Det är ofta snack om ”stora smaker” hos oss och ibland går det till överdrift (som idén att ha chili och lakrits i hallonmarmeladen, testa inte) men just det här fungerade faktiskt! Hopkoket var följande; Pale-alemalt, humlesorterna amarillo och citra och ett nordafrikanskt hälsote på lakritsrot, wildcardet. Bästa semesterölen, kanske till och med bästa ölen? Till och med ”nja, öl är sådär” personer har blivit förtjusta.

Annonser
Detta inlägg publicerades den augusti 8, 2012 kl. 6:11 e m och är kategoriserat under Uncategorized. Bookmark the permalink. Följ alla nya kommentarer här med RSS-flödet för detta inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: